شنبه ۱۳۹۳/۰۱/۳۰

منتظري، مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين خبر داد؛

اجراي موفق طرح تفکيک زباله از مبداء در قزوين

از جمله مراحلي که براي اجراي طرح تفکيک زباله از مبداء در قزوين اجرا شد مي‌توان به آموزش چهره به چهره خانوارها در خصوص طرح تفکيک پسماند اشاره کرد.

 

مجتبي منتظري، مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين گفت: از جمله مراحلي که براي اجراي طرح تفکيک زباله از مبداء در قزوين اجرا شد مي‌توان به آموزش چهره به چهره خانوارها در خصوص طرح تفکيک پسماند اشاره کرد.
به گزارش روابط عمومي سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين به نقل از خبرگزاري فارس از قزوين؛ رشد چشمگير جمعيت، مهاجرت‌هاي بي‌رويه و تغيير الگوي مصرف در شهرها موجب شده که توليد زباله به طور گسترده‌اي افزايش يابد.افزايش بيش از حد زباله يکي از معضلات مهم و اساسي شهرها از جمله قزوين است و با توجه به اينکه قزوين يکي از شهرهاي باستاني و فرهنگي کشور است و موقعيتي برجسته و استراتژيک دارد، پاکيزگي و بهداشت شهر در اولويت مديريت شهري بايد قرار داشته باشد
در اين راستا و براي آشنايي بيشتر با اين حوزه شهري با مجتبي منتظري مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين گفت‌وگويي ترتيب داده شد که در ادامه مي‌آيد:
اين سازمان در چه سالي و با چه وظايفي در قزوين تشکيل شد؟
سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين در اوايل سال 1384 تأسيس شد و با آغاز فعاليت سازمان همه امور در خصوص تنظيف و پاکيزگي، جمع‌آوري و دفع پسماندهاي شهر براي نخستين بار در کشور به سازمان مديريت پسماند واگذار شد.
اين سازمان چه چشم‌انداز و برنامه‌هايي را دنبال مي‌کند؟
حفاظت مستمر محيط زيست قزوين با مشارکت مردمي به منظور ايجاد شهري پاکيزه و سالم براي شهروندان و نسل‌هاي آينده و جلوگيري از هدر رفتن سرمايه‌هاي ملي، شکوفايي اقتصادي، ارتقاي فرهنگ شهر نشيني و معرفي الگوي برتر براي برقراري يک جامعه شهري چشم‌انداز اين سازمان در قزوين است همچنين تلاش در راستاي ارتقاي سطح مديريت پسماندها، تاميـن شرايط براي کاهش توليد پسماند، افـزايش ميزان بازيافت و جمع آوري صحيح و دفع بهداشتي به کمک فرهنگ سازي در شهروندان براي بهبود سطح سلامتي و ايمني جامعه و کاهش آلودگي محيط زيست با به کارگيري فن‌آوري‌هاي روز از رسالت‌هاي سازمان پسماند شهرداري قزوين است.
سازمان پسماند شهرداري قزوين چه اهدافي را دنبال مي‌کند؟
از جمله اهداف اين سازمان مي‌توان به اجراي برنامه‌هاي مديريت پسماند در شهر قزوين بر اساس قانون مديريت پسماندها از قبيل برنامه‌ريزي، ساماندهي، مراقبت و عمليات اجرايي مربوط به کاهش توليد، جمع آوري، ذخيره سازي، حمل و نقل، بازيافت، پردازش و دفع پسماندهاي عادي از جمله پسماندهاي شهري، ساختماني و عمراني اشاره کرد.
همچنين افزايش توان کارشناسي و مديريتي سازمان کاهش تصدي‌گري و بسترسازي لازم به منظور مشارکت هرچه بيشتر و جذب سرمايه‌هاي بخش خصوصي در زمينه اهداف و وظايف سازمان با رعايت مقررات مربوطه و گسترش همکاري‌هاي مردمي و افزايش آگاهي‌هاي عمومي از طريق آموزش از ديگر اهداف اين سازمان است.
سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين از چه واحدهايي تشکيل شده است؟
اين سازمان متشکل شده است از ستاد تفکيک از مبداء، واحد نظارت بر جمع آوري، حمل و دفن پسماندهاي عفوني، ستاد ساماندهي پسماندهاي ساختماني، ستاد هدايت و دفع آب‌هاي سطحي، ايستگاه‌هاي هفت گانه خدمات شهري و واحد پيشگيري از تخلفات بهداشتي شهري که فعال است.
همچنين واحد اتلاف سگ‌هاي ولگرد، مجتمع بازيافت، پردازش و دفن مهندسي و بهداشتي پسماند محمد آباد، جايگاه دفن زباله ليا، واحد برنامه‌ريزي، امور مالي و امور اداري از واحد‌هاي تشکيل دهنده اين سازمان است.
ستاد تفکيک از مبداء با چه اهدافي و ضرورتي تشکيل شده است؟
واحد تفکيک از مبداء به دنبال احساس ضرورت براي بهبود فرآيند جمع‌آوري پسماند و کاهش هزينه‌هاي مربوط به آن در خصوص لزوم تفکيک پسماندها از مبداء راه‌اندازي شده است
از جمله اهداف اين واحد مي‌توان به کاهش هزينه جمع‌آوري و حمل و نقل زباله، کاهش آلودگي و پراکندگي زباله، تميز ماندن مواد قابل بازيافت به علت عدم اختلاط آن با زباله‌هاي ديگر، توليد محصولات بازيافتي با کيفيت بهتر، توليد کود باکيفيت بالاتر، کاهش حجم و وزن زباله ورودي به محل دفن و صرفه جويي در زمين براي دفن اشاره کرد.
فارس: در ستاد تفکيک از مبداء تاکنون چه اقداماتي صورت گرفته است؟
از جمله اقدامات اين ستاد مي‌توان به واگذاري اجراي طرح تفکيک پسماند از منازل شهر به طور کامل به پيمانکار، واگذاري اجراي طرح جمع‌آوري کاغذهاي باطله ادارات و ساير ارگان‌ها و مدارس به طور کامل به پيمانکار و ساماندهي دوره گردها و بنگاه‌هاي خريد و فروش ضايعات توسط پيمانکاران اشاره کرد.
طرح تفکيک زباله از مبداء در منازل با چه مراحلي اجرا شد؟
از جمله مراحلي که براي اين طرح اجرا شد مي‌توان به آموزش چهره به چهره خانوارها در خصوص طرح تفکيک پسماند، توزيع بروشور آموزشي، توزيع مخازن مخصوص تفکيک به خانوارها، اعلام برنامه زمان بندي به شهروندان در خصوص جمع آوري مواد بازيافتي و جمع آوري پسماند خشک به صورت هفته‌اي يکبار از درب منزل اشاره کرد.
چه اقداماتي در واحد نظارت بر جمع‌آوري، حمل و دفن پسماندهاي عفوني صورت گرفته است؟
پسماندهاي عفوني که بيشتر توسط مراکز بهداشتي درماني و بيمارستان‌ها توليد مي‌شود از خطرات مهم تهديد کننده سلامت انسان‌ها بوده و آلوده کننده محيط زيست محسوب مي‌شود.
با توجه به اهميت موضوع پسماند عفوني و اينکه توليد کنندگان آنها بيش از همه به خطرات دفع غير بهداشتي اينگونه پسماندها آگاه هستند، طبق مواد 7 و 13 قانون مديريت پسماند و آيين‌نامه اجرايي آن مديريت دفع و بي خطر سازي پسماندهاي عفوني به عهده توليد کننده اين مواد گذاشته شده است و تنها در صورت تبديل آن به پسماند عادي شهرداري موظف به حمل و نقل و دفع آنها توسط سيستم عمومي جمع آوري زباله‌ها است.
بنابراين سازمان مديريت پسماند براي برطرف کردن مشکلات ناشي از اينگونه پسماندها همکاري لازم در خصوص نحوه جمع‌آوري و حمل و نقل و دفع اين گونه پسماندها از مراکز مربوطه را از بدو تأسيس يعني از سال 84 در دستور کار خود قرار داده است.
از جمله اقداماتي که در اين واحد انجام شده است مي‌توان به طرح ساماندهي جمع‌آوري پسماند عفوني درمانگاه و آزمايشگاه‌هاي شهر قزوين، تحويل مخازن مخصوص پسماند عفوني به درمانگاه و آزمايشگاه‌هاي شهر قزوين، طرح ساماندهي جمع آوري پسماند عفوني مطب‌ها و ساختمان‌هاي پزشکان شهر قزوين و دفن پسماند عفوني در ترانشه مخصوص و پوشش آن توسط مخلوط خاک و آهک به صورت روزانه اشاره کرد.

پايان پيام

 

تصاویر مرتبط