دوشنبه ۱۳۹۲/۱۱/۲۸

در بررسي وضعيت بازارچه‌هاي عرضه مايحتاج عمومي مطرح شد؛

توسعه بازارچه‌هاي محلي قزوين، گامي به سوي كاهش سفرهاي درون شهري

توسعه بازارچه‌هاي محلي در شهر قزوين، كاهش حجم سفرهاي درون شهري و هزينه‌ها را به همراه دارد.

 

احداث بازارچه‌هاي عرضه مايحتاج عمومي شامل مواد پروتئيني و ميوه و تره‌بار، چند سالي است مورد توجه شهرداري قرار گرفته است. براي اطلاع از وضعيت اين بازارچه ها، نقاط ضعف و قوت آنها و برنامه هاي آتي شهرداري در اين خصوص، گزارشي تهيه شده است كه از نظر مي‌گذرانيد.
احداث بازارچه در اولويت برنامه‌هاي آينده شهرداري
حسين بهزاد پور معاون خدمات شهري شهرداري با بيان اين مطلب كه در سال هاي اخير بر اساس سياست ها و وظايف سازمان ميادين ميوه و تره بار، نسبت به احداث بازارچه هاي محلي اقدام شده است، عنوان مي كند: توسعه و احداث بازارچه و روز بازارها در محلات پرتردد و پرتراكم شهر در دستور كار شهرداري قرار دارد كه كاهش حجم سفر هاي درون شهري و سهولت دسترسي شهروندان به مراكز خريد روزانه، از مهم ترين اهداف آن به شمار مي رود.
بهزادپور با اشاره به اين مطلب كه تعداد مراجعات شهروندان به اين بازارچه ها در حال افزايش است، اظهار مي دارد: جلب اطمينان شهروندان براي خريد از اين مراكز و در دسترس بودن آنها موجب مي شود شهروندان با صرف زمان اندك نسبت به خريد هاي روزانه خود اقدام كنند و با توجه به اين رويكرد شهروندان، توسعه بازارچه ها در برنامه هاي آتي شهرداري قرار دارد.
وي به شناسايي مكان هايي براي احداث بازارچه در مناطق يك، دو و سه شهرداري اشاره و تصريح مي كند: بازارچه هاي موجود پاسخگوي نياز شهروندان نيستند و بايد با شناسايي زمين هاي مناسب و طراحي آنها نسبت به رفع اين نياز ها اقدام شود كه در حال حاضر توسعه روز بازارها براي جبران كمبود بازارچه در محلات پرتراكم، مورد توجه شهرداري قرار گرفته است.
معاون خدمات شهري شهرداري مي افزايد: هدف ديگر احداث روز بازارها، اشتغال زايي براي دستفروشان و جلوگيري از فعاليت پراكنده و انفرادي آنها در سطح شهر مي باشد كه اين سياست تاكنون نتيجه بخش بوده است.
بهزاد پور با بيان اين مطلب كه نظارت و كنترل كيفيت محصولات عرضه شده در بازارچه ها و روزبازار ها بر عهده سازمان ميادين ميوه و تره بار و ساماندهي مشاغل شهري است، عنوان مي كند: عرضه مستقيم مواد پروتئيني و ميوه و تره بار با هدف شكسته شدن قيمت و افزايش كيفيت اين محصولات و ارائه گوشت سفيد و شير با كيفيت و قيمت مناسب با هدف افزايش سرانه مصرف آنها، در دستور كار بازارچه هاي سطح شهر قرار گرفته است.
وي با اشاره به اين مطلب كه ميدان ميوه و تره بار مركزي پاسخگوي نيازهاي شهروندان نيست، مي‌گويد: در حال حاضر با توسعه شهر قزوين، اين مركز در داخل شهر قرار گرفته و مشكلات ناشي از آن افزايش يافته است كه با مطالعات صورت گرفته در خصوص احداث ميدان ميوه و تره بار در خارج از شهر، اين ميدان با استفاده از ظرفيت هاي بخش خصوصي و به منظور حل مشكلات موجود به خارج از شهر منتقل مي شود.
قيمت و كيفيت محصولات بازارچه ها كنترل مي شود
حسين عمويي مديرعامل سازمان ميادين ميوه و تره بار و ساماندهي مشاغل شهري يكي از وظايف اين سازمان را احداث بازارچه در سطح شهر اعلام و اظهار مي دارد: اين بازارچه ها با هدف كاهش حجم ترافيك و آلودگي هوا و ممانعت از اتلاف هزينه شهروندان جهت تردد در شهر احداث مي شوند تا مايحتاج عمومي شهروندان به خصوص مواد پروتئيني و ميوه و تره بار را با قيمت و كيفيت مناسب و در يك مكان به آنها عرضه كنند.
عمويي با بيان اين مطلب كه در حال حاضر چهار بازارچه مهديه، مينودر، شهيد نواب صفوي و ولي عصر (عج) در سطح شهر در حال فعاليت هستند، مي گويد: اين بازارچه ها از نظر ساختاري و نوع بهره بردار با يكديگر متفاوت هستند و بهره برداران مهديه، مينودر و شهيد نواب صفوي داراي شخصيت حقوقي بوده و بازارچه ولي عصر (عج) توسط خود سازمان به بهره برداران اجاره داده شده است.
مديرعامل سازمان ميادين ميوه و تره بار يادآور مي شود: فعاليت بازارچه هاي مذكور توسط اين سازمان كنترل مي شود.
وي مي افزايد: اين بازارچه ها توسط كارشناسان بهداشت، اتحاديه هاي مختلف اصناف و اداره تعزيرات نيز كنترل مي شوند و نظارت بر قيمت گذاري محصولات، هفته اي دوبار توسط كارشناسان اين سازمان صورت مي گيرد.
مديرعامل سازمان ميادين ميوه و تره بار و ساماندهي مشاغل شهري با اشاره به موقعيت جغرافيايي شهر قزوين عنوان مي كند: پروژه تأسيس بارانداز ملي ميوه و تره بار در زميني به مساحت 175 هكتار در غرب شهر قزوين در دستور كار شهرداري قرار دارد و از بخش خصوصي نيز براي احداث اين بارانداز استفاده مي شود و در صورت تحقق، ميدان كنوني به خارج از شهر منتقل خواهد شد.
لزوم احداث بازارچه در محلات پرتراكم
حبيب اله صادق پور رئيس اتحاديه ميوه و تره بار قزوين نيز مي گويد: به دليل افزايش روز افزون خودروها و ظرفيت كم خيابان ها، در سال هاي آتي حجم ترافيك در سطح شهر افزايش يافته و امكان دسترسي به خيابان هاي اصلي شهر و مراكز خريد كاهش مي يابد و اين عوامل ضرورت احداث بازارچه در محلات پرتراكم را ضروري مي كند.
صادق پور با تأكيد بر اين مطلب كه عرضه مستقيم كالا به خصوص ميوه و تره بار بايد در دستور كار اين بازارچه ها قرار گيرد اظهار مي دارد: در حال حاضر ميوه و تره بار در اين بازارچه ها به قيمت بازار قزوين ارائه مي شود اما در صورت عرضه مستقيم مي توان آنها را با قيمت مناسب تر به فروش رساند.
وي كالا هاي موجود در بازارچه ها به خصوص ميوه و تره بار را بسيار با كيفيت ارزيابي و تصريح مي كند: به دليل زياد بودن تعداد وانت بارهاي عرضه ميوه و تره بار در سطح شهر و با توجه به ارائه ميوه با قيمت كمتر نسبت به بازار و بازارچه ها توسط آنها، شهروندان به خريد مايحتاج خود از وانت بارها تمايل بيشتري دارند اما بايد توجه داشت اين افراد از نظر بهداشت، مجوز و كيفيت كنترل نمي شوند و به دليل نپرداختن اجاره بهاي مغازه، مردم تفاوت قيمت را احساس مي كنند كه با جمع آوري اين وانت بارها مي توان نسبت به رونق بازارچه ها و بازار ها و كاهش مشكلات بهداشتي و پايين بودن سطح كيفي محصولات ارائه شده از سوي آنان اقدام كرد.
رئيس اتحاديه ميوه و تره بار قزوين يكي از مشكلات بازارچه ها را كم بودن مدت قرارداد بهره برداران اعلام و بيان مي كند: مدت قرارداد يكساله مدت زمان مناسبي است تا بهره بردار بتواند مجوز هاي لازم از جمله بهداشت و پروانه كسب خود را دريافت كند زيرا شركت در كلاس آموزشي بهداشت به مدت يك ماه براي آنان ضروري است و اين موضوع موجب طولاني شدن بازه زماني دريافت پروانه كسب مي شود و قرارداد ها در بيشتر موارد براي كوتاه مدت بسته مي شوند.
صادق پور در پايان خاطرنشان مي كند: با توجه به ارائه روزانه قيمت ميوه و تره بار به سايت بازرگاني از سوي اتحاديه ميوه و تره بار، قيمت اين اقلام در قزوين، ارزان تر از ساير شهرهاي كشور است.
در اين گزارش شهروندان وضعيت بازارچه هاي احداث شده توسط شهرداري را  از نظر قيمت و كيفيت بسيار مطلوب ارزيابي و توسعه اين بازارچه ها در نقاط مختلف شهر به خصوص ملاصدرا، پونك و انتهاي مينودر را به عنوان مهم ترين انتظارات خود از مجموعه شهرداري مطرح كردند.
گزارش از زهرا خليلي
پايان پيام

 

تصاویر مرتبط