چهارشنبه ۱۳۹۲/۱۰/۱۸

شفيعي، مديرعامل سازمان آتش نشاني شهرداري قزوين:

حادثه منو اكسيد كربن را جدي بگيريم

استفاده از وسايل گرمايشي استاندارد و دقت در نصب و راه اندازي اين وسايل مي‌تواند از وقوع بسياري از حوادث گازگرفتگي جلوگيري كند.

مديرعامل سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري قزوين گفت: ساخت و سازهاي غير اصولي قديمي،‌ نصب نا ايمن لوله هاي دودكش، استفاده از ظرف آب براي خروج گاز منواكسيد كرين و استفاده از لوله‌هاي آكادئوني و نامناسب از مهم ترين دلايل انتشار گاز سمي و خطرناك منواكسيد كربن و مسموميت ناشي از آن است.

به گزارش روابط عمومي سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري قزوين؛ سيد علي شفيعي افزود: سازمان آتش نشاني كه با حضور بر سر صحنه‌هاي حوادث با علت هاي گوناگون اين حادثه روبرو بوده است، در چند سال اخير با فعاليت‌هاي آموزشي تلاش كرده است تا آمار مرگ و مير در اين زمينه را كاهش دهد.
وي تاكيد كرد: تنها بخشي از جلوگيري رخداد حوادث منواكسيدكربن بر عهده اين سازمان است و بخش اعظم آن برعهده خود شهروندان مي باشد.
شفيعي گفت:‌ علي رغم اينكه بررسي ايمني وسايل گرمايشي و اتصالات مربوط آنها نياز زمان چنداني ندارد اما برخي شهروندان به اين موضوع توجه نداشته و زمينه ساز مرگ خود و خانواده شان مي شوند.
وي با اشاره به اينكه توجه به نكات ايمني مي تواند منجر به كاهش حوادث گازگرفتگي شود ، رعايت موارد ذيل براي پيشگيري از اين حادثه را ضروري عنوان كرد:‌ همزماني بازبودن و سالم بودن مسير دودكش از يكسو، و باز بودن مسيرهاي ورود هوا به داخل منزل از سوي ديگر،‌ضروري است.
 وي افزود: تمامي خروجي هاي بخاريها و آبگرمكن ها را از نظر طراحي و نصب مناسب،‌ترك خوردگي، سوراخ بودن، خوردگي يا گرفتگي بواسطه نخاله هاي ساختماني كنترل کنند و پرندگان مي توانند با ساختن لانه در دودكش ها مانع از خروج گازهاي حاصل از سوخت گردند.
  وي گفت: لوله بخاريها و آبگرمكن ها را تا منتها اليه مسير خروجي كاملاً كنترل کرده، از يكنواختي و يكپارچگي، و از فقدان هر گونه منفذ در دودكش و محل اتصال آن اطمينان يابيد و هنگام روشن بودن وسايل گازسوز،‌ دماي دودكش را كنترل نموده و در صورت سرد بودن،‌ بلافاصله پنجره را باز کرده و اگر لوله گرم نشد، وسيله را خاموش و دودكش ها را از لحاظ صحت عملكرد كنترل کنيد.
 اين مسوول بيان کرد: در صورتيكه به وجود منواكسيدكربن در منزل مشكوك شديد،‌ بلافاصله درها و پنجره ها را باز كرده و سكنه را به خارج از ساختمان جهت استنشاق هواي تازه هدايت کند و  در ساختمانهائي كه دستگاههاي گرمايشي گازسوز مانند بخاري و آبگرمكن وجود دارد بايد از امكان تامين هواي لازم براي احتراق اطمينان حاصل کند.
 وي با بيان اينکه از قراردادن دودكش در ظرف آب اكيداً خودداري کنيد، گفت:به هيچ وجه از دودكش مشترك درون واحدها استفاده نشود مثلا خروجي مشترك آبگرمكن و هود و همچنين بخاطر داشته باشيد درز بندي ساختمان تنها در اماكني صورت گيرد كه داراي سيستم حرارتي مركزي هستند.
 اين مسوول گفت: از باز بودن دريچه هاي تامين هوا يا منافذ زير درها جهت ورود هوا بايد اطمينان حاصل نمود. بنابراين از هرگونه درزبندي بايد خودداري شود و مشعل‌ها و تاسيسات شعله سوز را كنترل كنيد. شعله هاي ناشي از سوختن گازطبيعي به رنگ زرد غالباً علامت سوختن ناقص و توليد گاز منواكسيد كربن در سطح وسيع است.
 شفيعي بيان کرد: از وجود كلاهك مناسب (H) بر روي خروجي دودكش منتهي به بام كه در ارتفاع حدود يك متر از سطح بام قرار گرفته ، مطمئن شويد و استفاده از دودكشهاي آكاردئوني جهت وسايل گرمايشي ممنوع است.
وي گفت: حداقل ارتفاع دودكش از بالاي وسيله گازسوز تا انتهاي كلاهك بايد 3 متر باشد(قابل توجه طبقه فوقاني ساختمان) و از نصب آبگرمكن ديواري در فضاهاي كوچك و فاقد تهويه كافي صرفنظر نموده يا امكان تهويه مناسب را مهيا کنيد و همچنين هر مصرف كننده بايد داراي دودكش مناسب و رابط مستقل باشد.
وي تاکيد کرد: دودكشها بايد به روشي مناسب محكم و ثابت گردند و همچنين عبور دودكش از سقف كاذب و اطاق هاي مجاور محل نصب و ساير فضاهاي خالي مجاز نيست.
شفيعي بيان کرد: دودكش‌ها ترجيحاً بصورت عمودي اجرا شوند و از نصب دودكش با شيب منفي اكيداً خودداري شود و همچنين عبور دودكش از شيشه ها، پنجره‌ها و ديوارهاي جانبي مجاز نيست و از كاهش قطر لوله خروجي آبگرمكن ديواري خودداري كنيد.
 پايان پيام

 

تصاویر مرتبط