سه‌شنبه ۱۳۹۲/۱۰/۱۷

رحماني، مدير عامل سازمان باغستان‌هاي سنتي شهرداري قزوين مطرح کرد

ضرورت ارتقاء سطح دانش باغداران در افزايش بهره‌وري

سازمان باغستان‌هاي سنتي شهرداري قزوين همزمان اقدام به برگزاري دو کارگاه آموزشي با عنوان شناسايي آفات و بيماري‌هاي پسته، بادام، انگور و راه‌هاي مبارزه با آن‌ها و همچنين توليد ورمي کمپوست در باغ براي باغداران کرد.

 

 

سازمان باغستان‌هاي سنتي شهرداري قزوين همزمان اقدام به برگزاري دو کارگاه آموزشي با عنوان شناسايي آفات و بيماري‌هاي پسته، بادام، انگور و راه‌هاي مبارزه با آن‌ها و همچنين توليد ورمي کمپوست در باغ براي باغداران در جهت آگاهي بخشي و افزايش بهره‌وري در بخش توليدات باغستان سنتي قزوين و همچنين اقتصادي کردن آن و تشويق باغداران به امر کشاورزي کرد.
به گزارش روابط عمومي سازمان باغستان‌هاي سنتي شهرداري قزوين؛ حميد رحماني، مدير عامل سازمان باغستان‌هاي سنتي شهرداري قزوين در اين همايش با تشريح عملکرد اين سازمان گفت: رويکرد اين سازمان بيشتر به سمت فراهم کردن زير ساخت‌ها و آماده‌سازي بستر جهت خدمات رساني بهتر به باغداران است.
وي افزود: تاکنون به باغداران خدماتي همچون جاده‌سازي، ساخت بند و سر دهنه،ساخت چاه‌خانه ،لايروبي انهار در جهت آبرساني به باغ‌ها و همچنين برقراري امنيت با راه‌اندازي گشت انتظامي در باغ‌ها ارائه شده است.
رحماني با بيان اينکه در بين ارائه خدمات به باغداران جاي خالي تربيت و تعليم باغبان‌هايي آشنا به علم روز باغباني احساس مي‌شد، گفت: از اين رو تصميم گرفته شد با برگزاري کارگاه‌هاي آموزشي اين چنيني سعي در ارتقاء دانش فني باغداران در پرورش و افزايش بهره‌وري کند.
اين مسوول بيان کرد: اين همايش با همکاري مرکز تحقيقات کشاورزي استان صورت گرفته و از اساتيد برجسته و مجرب اين مرکز که همگي عضو هيات علمي دانشگاه هستند استفاده شده است.
در ادامه حاجي‌وند از محققين مرکز تحقيقات در زمينه گياه بادام و نحوه پرورش آن در عمليات کاشت، داشت و برداشت به صورت علمي مطالبي ارائه کرد.
 در ادامه همچنين مهندس جليلوند در خصوص آفات پسته و بادام مطالب مهمي ارائه کردند و با استقبال باغداران همراه شد که در پايان صحبتهايش به پاسخ دادن سوالات باغداران پرداخت.
مهندس کاشاني‌زاده، دکتر رسولي، دکتر نجاتيان و مهندس داودي از ديگر اساتيد کارگاه آموزشي بودند که با ارائه راهکارهايي در جهت پرورش باغهايي با اصول مهندسي پرداختند که با استقبال باغداران همراه بود.
مهندس خواجه وند از توليدکنندگان ورمي کمپوست و از فعالان اين بخش در اين همايش گفت: باغستان سنتي يک پتانسيل قوي در جهت توليد کود ورمي کمپوست ارگانيک دارد چراکه باغستان سنتي با توليد سالانه ميليون‌ها تن علف هرز و سرشاخه مواد اوليه توليد را به صورت رايگان در اختيار دارد و از طرفي حذف اين علف ها يک معضل بزرگ در باغباني و بروز آتش سوزي و يک امر هزينه بر براي سازمان باغستانهاي سنتي مي‌باشد.
وي ادامه داد: اگر اين منبع کودي خدادادي فراوري شده و در اختيار کرم خاکي قرار بگيرد و دانش آن به باغداران ارائه شود سالانه علاوه بر کاهش هزينه، سود آوري خوبي براي باغداران خواهد داشت.
درپايان اين همايش چندين باغدار از اين طرح استقبال کرده و در خصوص مشارکت در اين زمينه اعلام آمادگي کردند.
گفتني است؛ اين همايش‌ها به طور منسجم و همزمان در محل سالن همايش‌هاي شهيد رجايي واقع در فرهنگ سراي شهرداري قزوين باحضور 80 نفر از باغداران و باغبان‌هاي سنتي برگزار شد.
پايان پيام

 

تصاویر مرتبط