چهارشنبه ۱۳۹۱/۱۱/۰۴

استاد بهاءالدين خرمشاهي، قرآن پژوه:

شهرداري‌ها نقش مهمي در توسعه و رشد شهرها دارند

رئيس شوراي شهر و شهردار قزوين به همراه مديرعامل سازمان فرهنگي ورزشي، نماينده شهردار در شوراي شهر و مشاور فرهنگي شهردار و رئيس اداره روابط عمومي شهرداري قزوين با استاد بهاءالدين خرمشاهي قرآن پژوه ديدار کردند.

 

رئيس شوراي اسلامي شهر و شهردار قزوين به همراه مديرعامل سازمان فرهنگي ورزشي، نماينده شهردار در شوراي شهر و مشاور فرهنگي شهردار و رئيس اداره روابط عمومي شهرداري قزوين با استاد بهاءالدين خرمشاهي قرآن پژوه، حافظ‌پژوه،  نويسنده، مترجم، روزنامه‌نگار، طنزپرداز، فرهنگ‌نويس، شاعر و استاد دانشگاه ديدار صميمي داشتند. 
به گزارش اداره روابط عمومي شهرداري قزوين؛ مسعود نصرتي، شهردار قزوين در اين ديدار با تاكيد بر اينكه رونق گردشگري و توسعه شهر قزوين از اهداف اصلي مديريت شهري قزوين است، بيان كرد: در سال جاري با برگزاري هفته بزرگداشت روز قزوين تلاش شد جايگاه واقعي قزوين را با رويكرد فرهنگي، مذهبي، گردشگري و جذب سرمايه گذار در كشور بشناسانيم.
وي با بيان اينكه قزوين در عهد صفوي در نهم شهريور پايتخت كشور شد، بنابراين در بزرگداشت اين روز، برنامه‌هايي در سه سرفصل فرهنگي، تاريخي و اجتماعي، گردشگري و سرمايه‌گذاري و اقتصادي برگزار شد، گفت: شهر چهار انبياء و چهارمين حرم اهل بيت(ع) و پايتخت هنر خوشنويسي ايران شعار روز قزوين بود و در اين جشنواره تاريخچه پايتخت شدن قزوين به طور كامل توسط يكي از استادان تاريخ تشريح شد.
شهردار قزوين با بيان اينكه در روز قزوين چند همايش تخصصي برگزار شد، افزود: يك همايش تخصصي در سالن اجتماعات برج ميلاد تهران برگزار شد كه در اين روز 14 ميزه مذاكره با محوريت سرمايه گذاري برگزار شد.
نصرتي، برگزاري 40 برنامه متنوع فرهنگي و ورزشي و تجليل از 25 نخبه و چهره‌ماندگار را از ديگر برنامه هاي روز قزوين برشمردو اظهاركرد: قزوين پتانسيل هاي خوبي در زمينه هاي تاريخي، فرهنگي و اقتصادي دارد كه بايد از پتانسيل ها براي توسعه شهر قزوين استفاده كرد.
شهردار قزوين بيان كرد: ما توانستيم با برگزاري هفته بزرگداشت روز قزوين يك وفاق در شهر قزوين ايجاد كنيم و در تلاش هستيم تا سال آينده اين برنامه را باشكوه تر برگزار كنيم.
استاد بهاءالدين خرمشاهي در اين ديدار نيز گفت: شهرداري‌ها نقش مهمي در توسعه و رشد شهرها دارند كه اين مهم در شهرداري قزوين ديده مي‌شود.
وي با بيان اينكه شاهد انجام اقدامات مهم و ارزشمند مديريت شهري قزوين در زمينه هاي عمراني و فرهنگي هستيم، بيان كرد: توسعه و تحول در شهر قزوين نمايان است و اين تحول همچنان ادامه دارد.
خرمشاهي با بيان اينكه سخت ترين مسوولان اجرايي در اداره كشور شهرداري‌ها هستند، گفت: توسعه هر شهري بستگي به عملكرد شهرداري ها دارد كه مي‌توان گفت توسعه شهر قزوين رو به بهبودي است.
وي اظهار كرد: باعث افتخار من است در شهري به قدمت هزار و 700 با فرهنگ و تمدن غني متولد شدم.
گفتني است؛استاد بهاءالدين خرمشاهي دوازده فروردين 1324 در قزوين به دنيا آمد. پدر و اجداد او اهل خرمشاه يزد بودند. سالها نزد پدر که به علوم ديني و زبان عربي مسلط بود درس معقول و منقول خواند. در سال 1342 ديپلم طبيعي گرفت و براي ادامه‌ي تحصيل به تهران آمد. ابتدا وارد دانشکده‌ي پزشکي شد، اما خيلي زود انصراف داد و در امتحان ورودي رشته‌ي ادبيات فارسي شرکت کرد. در سال 1347 ليسانس ادبيات فارسي گرفت در حالي که محضر استاداني چون سيدجعفر شهيدي، آيت‌الله شعراني، ناتل خانلري و ذبيح‌الله صفا را درک کرده بود. مدتي را در لغتنامه‌ي دهخدا کار کرد. در تأسيس دايرة‌المعارف تشيع حضور داشت و يکي از دو ويراستار ارشد اين مجموعه است. اين دايرةالمعارف احتمالاً اولين دايرة‌المعارفي است که در ايران حرف «ي» در آن ديده مي‌شود، زيرا از 14جلدِ آن تاکنون 10 جلد منتشر شده است. تأليف بيش از 12 جلد کتاب درباره حافظ و حافظ شناسي، ترجمه قرآن کريم با 4 هزار يادداشت در ذيل صفحات و واژه نامه اي با 12 هزار لغت، تأليف فرهنگ شش جلدي انگليسي - فارسي «واژه پژوهي» در كارنامه ايشان است و  برخي از تأليفات او عبارتند از: هنري ميلر (ترجمه)، شيطان در بهشت (ترجمه)، علم در تاريخ (ترجمه)، هابيل و چند داستان ديگر (ترجمه)، عرفان و فلسفه (ترجمه)، علم و دين (ترجمه)، تاريخ فلسفه (ترجمه)، کتيبه اي بر باد، پوزيتيويسم منطقي، ذهن و زبان حافظ، فرهنگ موضوعي قرآن مجيد، حافظ نامه، چهارده روايت، سيربي سلوک، دايره المعارف تشيع مي باشد.
او بيش از 50 کتاب تأليف يا ترجمه و هزار مقاله در مطبوعات منتشر کرده است. از اين تعداد 320 مقاله، نقد علمي بوده که از اين نظر پيشکسوت نقدنويسي در ايران است. اما عمده‌ي شهرت خرمشاهي پژوهشهاي قرآني، ترجمه‌ي قرآن و نيز کتابهايي است که در مورد حافظ نوشته است. 15 جايزه‌ي علمي گرفته که چهار مورد آن مربوط به کتابهايي است که برگزيده‌ي کتاب سال شده‌اند. ترجمه‌اي دقيق و فني از قرآن کريم، ترجمه‌ي «دين‌پژوهيِ» ميرچا الياده، ترجمه‌ي «عرفان و فلسفه‌»ي استيس، تأليف «چارده روايت» درباره‌ي شعر و شخصيت حافظ، تأليف «جهانِ غيب و غيبِ جهان»، تأليف «تفسير و تفاسير جديد»، ترجمه‌ي «خدا در فلسفه» و چند ده کتاب ديگر از جمله‌ آثار خرمشاهي است. او به عنوان يکي از چهره‌هاي ماندگار ايران معرفي شده است و امسال در برنامه بزرگداشت روز قزوين توسط شهرداري قزوين به عنوان چهره ماندگار از ايشان تقدير كردند.
پايان پيام
   
 

 

تصاویر مرتبط