شنبه ۱۳۹۱/۱۰/۱۶

شفيعي، مديرعامل سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري قزوين:

ايستگاه آتش‌نشاني در خيابان امام خميني (ره) شهر قزوين احداث مي‌شود

با توجه به ضرورت احداث ايستگاه آتش نشاني در مركز و جنوب شهر قزوين، احداث يك ايستگاه آتش نشاني در خيابان امام خميني (ره) شهر قزوين در دستور كار سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري قزوين قرار گرفته است.

 

 مدير عامل سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري قزوين گفت: در مرکز و جنوب شهرقزوين نياز به احداث يک ايستگاه جديد در خيابان امام خميني (ره) احساس شده است و اکنون اين پروژه در دست طراحي است که پس از طراحي توسط سازمان نوسازي و بهسازي، مراحل ساخت آن آغاز خواهد شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري قزوين؛ سيد علي شفيعي افزود: برابر با استاندارد هاي جهاني، براي هر هزار نفر، يک ايستگاه آتش نشاني تعريف شده است. حال با توجه به جمعيت شهر قزوين که بين350 تا 400 هزار نفر مي‌باشد با داشتن 7 ايستگاه آتش نشاني و 1 پايگاه سيار موجود در شهر، اين استاندارد رعايت شده است. اما با توجه به نوع بافت شهري، به خصوص در مرکز و جنوب شهر و وجود ترافيک در ساعات پر تردد، نياز به احداث يک ايستگاه جديد در خيابان امام خميني (ره) احساس شده و اکنون اين پروژه در دست طراحي است که پس از طراحي توسط سازمان نوسازي و بهسازي، مراحل ساخت آن آغاز خواهد شد.
وي افزود: البته در حال حاضر براي رفع اين مشکل، خودرو هاي آتش نشاني 8 تا 10 ساعت از شبانه روز در خيابان امام خميني (ره) مستقر هستند تا در صورت بروز هر گونه حادثه، به سرعت در محل حاضر شوند. از طرف ديگر با توجه به اينکه ناحيه چوبيندر به عنوان يک ناحيه منفصل شهري به شهر قزوين اضافه شده، وجود يک ايستگاه در اين ناحيه نيز ضروري به نظر مي رسيد که اين ايستگاه در حال حاضر با اعتبار دو ميليارد و 500 ميليون ريال  در دست احداث است و تا بهمن ماه سال جاري به بهره برداري مي‌رسد.
شفيعي بيان كرد: ساليانه بيش از پنج ميليارد ريال بودجه به منظور خريد تجهيزات به روز و نيز استهلاک تجهيزات در نظر گرفته شده است و اين اعتبار توسط شهرداري تأمين مي شود. حال با توجه به توسعه شهر و احداث ساختمان هاي بلند مرتبه، وجود نردبان 55 متري که يکي از بلند ترين نردبان هاي مورد استفاده در جهان است، ضروري به نظر مي رسد و در حال حاضر کلان شهر هاي کشور نيز از اين نردبان استفاده مي کنند. در بحث تعويق در خريد اين نردبان، مباحث جاري کشور و تحريم ها اثر گذار بود اما به هر حال، قرارداد و ثبت سفارش براي خريد آن با اعتبار يک ميليون و 200 هزار دلار انجام شده که در صورت دريافت ارز مبادله اي، 30 ميليارد ريال و در صورت عدم دريافت ارز مبادله اي، بيش از 30 ميليارد ريال هزينه خواهد داشت.
وي در خصوص امداد رساني بهتر و سريع تر به مناطق جنوبي و بافت فرسوده گفت: براي امداد رساني به مناطق جنوبي شهر در صورت بروز حادثه، نياز به احداث چندين ايستگاه آتش نشاني و خريد تجهيزات و خودرو هاي به روز و سبک با قابليت عبور از معابر کم عرض، وجود داشت که در حال حاضر در اين مناطق، ايستگاه هاي آتش نشاني متعددي احداث شده است و از نظر تعداد ايستگاه ها مشکلي وجود ندارد که از جمله اين ايستگاه‌ها مي‌توان به نواب، مولوي، باغ دبير و غياث آباد اشاره کرد. در خصوص تجهيزات نيز، هم اکنون ايستگاه هاي مذکور داراي تجهيزات به روز، با قابليت عبور از معابر دو متري هستند که از جمله آنها مي توان به خودرو هاي پيشرو سبک و نيمه سنگين که جزء خودروهاي سواري مخزن دار محسوب مي شوند و خودرو هاي منبع دار که براي معابر کم عرض طراحي شده اند، اشاره کرد.
مدير عامل سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري عامل مسموميت گاز مونوکسيد کربن در قزوين گفت: با شروع فصل سرما و استفاده مردم از وسايل گاز سوز، شاهد مسموميت شهروندان از طريق گاز مونوکسيد کربن هستيم که البته آمار مسموميت در سال جاري نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. بيشتر آمار مسموميت ها به دليل سهل انگاري شهروندان رخ مي دهد و تقريبا هيچ موردي از عوامل ايجاد مسموميت وجود ندارد که از محدوده اطلاعاتي شهروندان خارج باشد. در حال حاضر 80 درصد از مسموميت ها ناشي از نامناسب بودن دودکش ها و نيز محکم نبودن محل اتصال لوله گاز به بخاري و برعکس مي باشد. توصيه مي شود؛ قبل از استفاده از وسايل گاز سوز، مجراي خروجي دودکش را کنترل و از محکم بودن محل اتصال دودکش به ديوار اطمينان حاصل کنند. از بخاري هاي بدون دودکش در فضا هاي کوچک همچون اتاق ها استفاده نکنند. در صورت دو جداره بودن در و پنجره ها، درز هايي را در فضاي ساختمان ايجاد کرده تا اکسيژن مورد نياز شعله تأمين شود.
شفيعي افزود:نيرو هاي متخصص اين سازمان از اماکن پر رفت و آمد و پر خطر همچون مساجد، تکيه ها، امامزاده ها، پمپ هاي بنزين و بيمارستان ها بازديد هاي دوره اي داشته و دستور العمل هاي ايمني براي آنها داده مي شود. البته اماکن تاريخي و مذهبي ما در حال حاضر فاقد ايمني لازم هستند و در صورت بروز حادثه خسارت هاي جبران ناپذيري خواهند داشت که کارشناسان اين سازمان براي صدور دستور العمل هاي ايمني در خدمت مسوولان مربوطه هستند.
مدير عامل سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري توصيه کرد: حداقل، وظيفه هر شهروند در قبال حادثه ديدگان اين است که مسير را تا حد امکان براي خودروهاي امدادي از جمله خودرو هاي آتش نشاني، اورژانس، هلال احمر و پليس باز کنند تا اين خودرو ها هر چه سريع تر به محل حادثه برسند که متاسفانه اين همکاري از سوي شهروندان وجود ندارد و انتظار همکاري بيشتري مي رود. همچنين در خصوص مزاحمت هاي تلفني و تماس هاي غير ضروري با مرکز پيام 125، بايد شهروندان همکاري لازم را با اين مرکز داشته باشند چرا که تماس هاي غير ضروري و کاذب، در پاسخ گويي نيروهاي مستقر در مرکز به نيرو هاي عملياتي خلل ايجاد کرده و رسيدگي به شهروندان حادثه ديده به تأخير مي افتد.
پايان پيام

 

تصاویر مرتبط