چهارشنبه ۱۳۹۴/۰۷/۲۹

نصرتي، شهردار قزوين:

شرايط مناسبي براي شهروندان در زمان مقابله با بحران فراهم شود

مسعود نصرتي، شهردار قزوين گفت: بايد با اتحاد و همدلي شرايط مناسبي را براي شهروندان در زمان مقابله با بحران فراهم کرد.

 

به گزارش اداره روابط عمومي و امور يبن الملل شهرداري قزوين؛ نصرتي در جلسه ستاد بحران افزود: با تمام مشکلات و کمبودهاي مالي که وجود دارد تاکنون عوامل اجرايي در زمان‌هاي مقابله با بحران در حد توان همراهي کردند.
نصرتي با اشاره به بحران‌هاي طبيعي بيان کرد: مهم‌ترين بحران طبيعي در شهر قزوين سيل مي‌باشد که در چند سال گذشته با مطالعات جامعي که صورت گرفت زيرساخت‌هاي لازم فراهم شده است.
شهردار قزوين ادامه داد: در شهر قزوين اگر باران به مرور ببارد در صورت ايجاد مشکل شهرداري قزوين آمادگي براي حل مشکلات ايجاد شده  را دارد، اما اگر باران به شدت در زمان کوتاه ببارد زيرساخت‌هاي شهر آماده نيست و با مشکلاتي روبرو خواهيم بود.
وي تصريح کرد: برخي از زيرساخت‌هاي شهر فرسوده شدند که براي شهر در زمان بحران تهديد به شمار مي‌رود که حل اين مشکل مربوط به شهرداري نيست اما مکاتبات لازم با نگاه استاني صورت گرفته است.
نصرتي با اشاره به بافت‌هاي فرسوده شهر و مشکلات بافت فرسوده در زمان بحران گفت: در زمينه بافت‌هاي فرسوده شهرداري قزوين اقدامات فراواني انجام داده است اما حل کامل مشکل نياز به زمان دارد و در اين راستا نياز به ايجاد انگيزه بين شهروندان ضروري است.
وي ادامه داد: بسياري از تک بناها در بافت‌هاي فرسوده کاملا آسيب‌پذير هستند که به دليل محدوديت‌هاي بافت تاريخي نمي‌توان به آنها پرداخت که بايد درباره آن تصميم‌گيري شود.
شهردار قزوين به بحران طبيعي طوفان اشاره کرد و گفت: شهر در مقابل طوفان در گذشته به دليل وجود باغستان سنتي در امان بود اما اکنون به دليل از بين رفتن قسمتي از باغستان سنتي بايد منتظر اتفاق در زمان بحران بود.
اين مقام مسوول بيان کرد: تهديدي که در شهر قزوين هنوز حل نشده است وجود انبارهاي بازار در شهر مي‌باشد که با وجود اخطارهاي داده شده اما هنوز اين مشکل حل نشده است.
وي با اشاره به انجام  2 مانور براي مقابله با بحران گفت: موضوعات آموزشي و فرهنگ‌سازي در زمينه مقابله با حواث غيرمترقبه به طور دائمي از سوي سازمان فرهنگي و ورزشي و  سازمان آتش‌نشاني انجام مي‌شود.
شهردار قزوين با بيان اينکه شهرداري بودجه دولتي ندارد، گفت: دولت به شهرهاي زير 100هزار نفر تجهيزاتي براي مقابله با ستاد بحران اختصاص داده است و اين موضوع از سوي دستگاه هاي ذيربط پيگيري شود که تحقق اين مهم به نفع شهروندان مي‌باشد.
در ادامه فرج‌اله فصيحي‌رامندي، رئيس شوراي شهر اسلامي قزوين گفت: مهم‌ترين موضوعي که در شهر قزوين مطرح است بحران سيل است که بايد زيرساخت‌هاي مقابله با بحران سيل فراهم شود.
وي افزود: بايد آمادگي لازم براي مقابله با حوادث غيرمترقبه وجود داشته باشد و همکاري همه دستگاه‌هاي ذيربط در اين زمينه ضروري مي‌باشد.
فصيح‌ رامندي بيان کرد: بايد اجراي پروژه‌هاي چند منظوره در برنامه باشد به طور مثال اگر فضاي ورزشي احداث مي‌شود بايد زيرساخت هاي لازم براي استفاده از آن در زمان بحران پيش‌بيني شده باشد.
علي‌محمد آهني، مديرکل مديريت بحران استانداري قزوين نيز در اين جلسه گفت: بايد از ظرفيت‌هاي همه عوامل اجرايي براي مقابله با بحران استفاده کرد.
وي افزود: موضوع آموزش براي مقابله با بحران بايد جدي گرفته شود تا شهروندان هم نيز در زمان مقابله با بحران نقش موثري داشته باشند.
حميدرضا الموتي، معاون خدمات شهري شهرداري قزوين در اين جلسه بر همکاري و تعامل سازمان‌ها و دستگاه‌هاي مرتبط در راستاي ايمن و مناسب سازي شهر براي شهروندان در مواقع بحراني را ضروري دانست.
وي گفت: استفاده مطلوب از منابع موجود مانند نيروي انساني، امکانات مالي و فيزيکي در مواقع بحراني با برنامه ريزي و نظارت و کنترل دقيق و منطقي در دستور کار شهرداري قرار گرفته است.
الموتي هدف از تشکيل ستاد بحران را ايجاد ساختار سازماني براي اجراي وظايف شهرداري‌ها در مراحل چهارگانه مديريت بحران و همکاري و تعامل درون سازماني و برون سازماني با ساير سازمان‌ها و دستگاه‌هاي مرتبط به طوري که شرايط ايمن و مناسب براي زندگي شهروندان تامين و منافع و ارزش هاي اساسي شهر حفظ شود دانست.
معاون خدمات شهري شهرداري قزوين افزود: در کلانشهرها و شهرهايي با جمعيت بالاي دويست هزار نفر، دبير ستاد با پيشنهاد معاون خدمات شهري و با حکم شهردار منصوب مي‌شود که در استان قزوين بابک محمدي مدير هماهنگي و نظارت بر سازمان ها به عنوان دبيرستاد انتخاب شده است.
الموتي اذعان کرد: پيش بيني و پيش گيري قبل از وقوع حادثه منجر به کمک و ياري رساني به دولت و سازمان هاي غيردولتي در برخورد با حوادث خواهد شد.
وي تصريح کرد: مقاوم سازي، نوسازي و ايمن‌سازي ساختمان‌ها و تاسيسات شهرداري از جمله ايستگاه‌هاي آتش نشاني و تاسيسات خدمات شهري از جمله اقداماتي خواهد بود که منجر به کاهش خطرپذيري در برابر حوادث و سوانح مي شود و در دستور کار شهرداري قزوين قرار دارد.
الموتي در راستاي خدمات رساني به شهروندان در شرايط اضطراري، کارگروه هاي تخصصي با عضويت سازمان ها و دستگاههاي مرتبط تشکيل شده است، اظهار کرد: از جمله کارگروه ايمني، آتش نشاني و امداد و نجات، کارگروه تدفين، کارگروه کنترل سيلاب هاي شهري، کارگروه هشدار و اطلاع رساني مي‌باشند که در صورت ضرورت مي‌توان از ساير سازمانها و دستگاه‌ها متولي براي عضويت در کارگروه ها نيز دعوت کرد.
وي افزود: با توجه به اينکه بحران اول در شهر قزوين سيل مي‌باشد از مدت‌ها قبل در اين زمينه مطالعاتي صورت گرفته و اجراي عمليات عمراني هدايت آب هاي سطحي به عنوان طرح کلان عمراني ديده شده و اقداماتي نير در اين زمينه صورت گرفته است و همچنين به منظور سنجش و ارتقا توان عملياتي نيروهاي آتش نشاني در مواقع بحراني مانور امداد و نجات هر چند وقت يکبار برگزار مي‌‍شود.
الموتي آموزش به کارکنان شهرداري و شهروندان در مقابله با حوادث و رويدادهاي طبيعي را لازم و ضروري دانست و گفت: جلسه ستاد بحران به صورت ماهيانه برگزار مي‌شود تا با همکاري، همفکري و تعامل سازمان‌ها و دستگاه‌هاي ذي‌ربط بتوان در مواقع بحراني خسارات مالي و جاني را به حداقل ممکن کاهش داد.
پايان پيام

 

تصاویر مرتبط